Βουλγαρία - Ρουμανία

Μαγευτική Μαύρη Θάλασσα

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Σόφια, Βέλικο Τάρνοβο, Βουκουρέστι, Σιναια, Μπράσωβ, Κωστάντζα, Βάρνα, Φιλιππούπολη, Σαντάνσκι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η   ΗΜΕΡΑ: ΧΑΛΚΙΔΑ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση 07:00 για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ –  ΒΕΛΙΚΟ  ΤΑΡΝΟΒΟ – BOYKOYΡEΣTI

Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Σημαντικός σταθμός  στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μια  πόλη  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η  παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας   και συχνά αναφέρεται ως «η πόλη των τσάρων». Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με  ενδιάμεση  στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα  έχουμε  δείπνο  και  διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ )  

Πρωινό και ξεκινάμε την  πανοραμική  μας   ξενάγηση, όπου  μεταξύ  άλλων  θα  δούμε  το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου,  το Μουσείο του χωριού (εσωτερική  επίσκεψη), που είναι μοναδικό στο είδος του  και  η  περιήγηση μας  συνεχίζεται  για  να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο,   το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για  περιπάτους,  δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η  ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ   ΣΤΑ   ΚΑΡΠΑΘΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός τα  ΣΙΝΑΙΑ, για  να  ακολουθήσει  το παλάτι ΠΕΛΕΣ, η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ  και   το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στο φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) και θα ολοκληρώσουμε με την  μεσαιωνική  πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή  το  βράδυ  στο  ξενοδοχείο μας  στο  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, για  δείπνο  και  διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  – ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για  τα  όμορφα  τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Η  πόλη  της  ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΣ  με το μεγάλο  λιμάνι  ‘μας  φιλοξενεί’ για μια  σύντομη γνωριμία – περιήγηση. Η διαδρομή μας  συνεχίζεται νότια  κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για  να   καταλήξουμε στην πόλη της ΒΑΡΝΑΣ  νωρίς  το  απόγευμα  και  να  αρχίσουμε αμέσως  τη γνωριμία με την πόλη, για  να δούμε την πλατεία της 9ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ  κ.α. Δείπνο, διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ  – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Πρωινό και αναχώρηση για ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, η διαδρομή μας συνεχίζεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία  και  μας  οδηγεί στην ‘’καρδιά της  Βουλγαρίας’’, στις γραφικές πλαγιές του Αίνου και του βουνού Σρέντνα.  Μέσω  ΣΛΙΒΕΝ,  φθάνουμε  στη  ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας. Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ  ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και  το σπίτι –  μουσείο  ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το  βράδυ  θα  καταλήξουμε  στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, για  δείπνο και διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ –  ΧΑΛΚΙΔΑ

Πρωινό, σύντομη  γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ  και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο  δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για  ΧΑΛΚΙΔΑ, με ενδιάμεσες στάσεις,  άφιξη  το  βράδυ.

ΤΙΜΕΣ

ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
Δίκλινο Δωμάτιο 415 €
Μονόκλινο Δωμάτιο 545 €
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο 380 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εκδρομές – περιηγήσεις  με σύγχρονο πούλμαν.
 • Έξι διαν/σεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* .
 • Έξι πρωινά σε μπουφέ.
 • Τέσσερα δείπνα set menu 3 πιάτων & 2 δείπνα σε μπουφέ (Σόφια – Βάρνα).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π. Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΟΦΙΑ: SVETA SOFIA HOTEL 4*
BOYKΟΥΡΕΣΤΙ:  CAPSA HOTEL 5*
ΒΑΡΝΑ: ΑQUA  VARNA 4 *
ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ: SVETI NIKOLA HOTEL 3* PLUS  (SUPERIOR ROOMS)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Δεκτή κάθε πρόταση από τους υπεύθυνους των προγραμμάτων για αλλαγή προγράμματος / επισκέψεων.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ πολύ επικοινωνήσετε με την εταιρία μας.
 • Η προσφορά έχει υπολογισθεί με 45 πληρωτέους συμμετέχοντες. Διαφοροποίηση του αριθμού φέρει αυξομειώσεις στη τιμή.
 • Το πρόγραμμα της εκδρομής θα διαμορφωθεί σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους  της εκδρομής.

7 ημέρες / 6 νύχτες
από 415€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 29 Ιουνίου
 • 5 Ιουλίου

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X