Ντουμπρόβνικ

6 ημέρες περιήγηση

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΣΠΛΙΤ, Νησί Κόρτσουλα

(Κροατία)

ΚΟΤΟΡ, ΜΠΟΥΤΒΑ

(Μαυροβούνιο/Μόντε Νέγκρο)

ΜΟΣΤΑΡ

(Βοσνία-Ερζεγοβίνη)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Ντουμπρόβνικ, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ναυλωμένη πτήση SKY EXPRESS για Ντουμπρόβνικ, «το Διαμάντι της Αδριατικής», μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου, το ιστορικό τμήμα της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο LERO 4* (https://hotel-lero.hr).  Θα αφήσουμε τις βαλίτσες στη φύλαξη και θα απολαύσουμε το πρωινό μας (Ισχύει για την αναχώρηση στις 13/04). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την  ξενάγησή μας στην μεσαιωνική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησίες, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με τα παράθυρα-πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές. Στη μέση «κυλάει» η Placa-Stradun, ένας υπέροχος κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ – Ντουμπρόβνικ 

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας με προορισμό μια ακόμα σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τον τόπο, τον οποίο ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Ελεύθερος χρόνος για καφέ και επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούντβα (Μαυροβούνιο/Μόντε Νέγκρο) – Ντουμπρόβνικ 

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τις ακτές του Μαυροβουνίου (Μόντε Νέγκρο). Πρώτος μας σταθμός η παλιά πόλη του Κότορ, η «νύμφη της Αδριατικής» όπως το αποκαλούν, όπου θα περπατήσουμε στα καλντερίμια με τα πέτρινα αρχοντικά και θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας κ.ά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, την Μπούντβα, τη «Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού». Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) 

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Μόσταρ, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με την Κροατία. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα δούμε τα πετρόκτιστα σπίτια, τα τζαμιά και βέβαια την περίφημη πέτρινη τοξωτή γέφυρα Stari Most/Παλιά Γέφυρα πάνω από τον ποταμό Νερέτβα με τους δύο της πύργους (Τάρα και Χαλεμπίγια) – σήμα κατατεθέν της πόλης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2005, όταν ξανακτίστηκε σύμφωνα με το αρχικό της σχέδιο, μετά την καταστροφή της το 1993 από τις κροατικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Νησί Κόρτσουλα – Ντουμπρόβνικ 

Πρωινή αναχώρηση για την γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται), το πανέμορφο νησί Κόρτσουλα, μια μικρογραφία του Ντουμπρόβνικ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και τον πύργο του Ζαχράν. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Αθήνα 

Πρωινό ελεύθερο έως την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα .

ΤΙΜΕΣ

Τιμή κατ΄ άτομο 13-18/04 18-23/04 
Δίκλινο 695 595
3ο άτομο έως 12 ετών 595 495
Μονόκλινο 895 798

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS 
 • Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά 
 • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* 
 • Ημιδιατροφή ~ μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά – Στην αναχώρηση 13/04 επιπλέον ένα πρόγευμα την 1η μέρα) 
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ντουμπρόβνικ  
 • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Σπλιτ  
 • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Κότορ  
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 300 €
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα 
 • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα, πέραν εκείνων που αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα 
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήσεις Προγράμματος

GQ 13/04 ΑΘΗΝΑ  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ GQ 1306   05:00 – 05:30 18/04 ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΑΘΗΝΑ GQ 1807   15:00 – 17:20
GQ 18/04 ΑΘΗΝΑ  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ GQ 1806   13:30 – 14:00 23/04 ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΑΘΗΝΑ GQ 2307   18:30 – 20:50

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα 
 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

6 ημέρες
από 595€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 13, 18 Απριλίου   ~   6 μέρες

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X

Ημερομηνία

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με