Γοητευτικό Περού

H λάμψη της Αυτοκρατορίας των Ίνκας

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Λίμα, Κούσκο, Πίσακ, Ιερή Κοιλάδα, Μάτσου Πίτσου, Πούνο, Λίμνη Τιτικάκα

TOP 5 εμπειρίες του ταξιδιού

 • Λίμα: Το μεγάλο αρχιτεκτονικό σύνολο της πρωτεύουσας έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, με αξιοθέατα όπως το Casa Aliaga, και τον Καθεδρικό Ναό της κεντρικής πλατείας.
 • Cusco: Ανακαλύψτε την πρώην πρωτεύουσα των Ίνκας, τα ερείπια του χαμένου πολιτισμού και την Ισπανική αποικιακή κληρονομιά, όπως τον μπαρόκ Καθεδρικό ναό και τους αρχαιολογικούς χώρους Sacsayhuaman και  Puka Pukara.
 • Machu Picchu: Η χαμένη πόλη των Ίνκας, κρυμμένη στο τέλος της κορυφής των Άνδεων, προσφέροντας θέα όχι  μόνο στα βουνά αλλά και στο παρελθόν των Ίνκας.
 • Ιερή Κοιλάδα: Ανακαλύψτε την αρχαία πόλη της Pisac και το φρούριο των Ίνκας στο Ollantaytambo
 • Λίμνη Τιτικάκα: Απολαύστε μια κρουαζιέρα στη λίμνη με στάση στον νησί Taquile και τα πλωτά νησιά Uros

Δεν πρέπει να χάσετε

 • Chullo: Η πασίγνωστη κάπα των Άνδεων με έντονα χρώματα, υφασμένη από μαλί λάμα ή αλπακά
 • Ceviche: Το εθνικό πιάτο του Περού, φτιαγμένο από ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε χυμό κίτρου και πιπεριές τσίλι και σερβιρισμένο με καλαμπόκι και γλυκοπατάτες
 • Pisco sour: Το δροσερό κοκτέιλ φτιαγμένο από κονιάκ σταφυλιών και χυμό λάιμ, είναι το εθνικό ποτό του Περού
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Ελλάδα – Πτήση για Λίμα

Πτήση από την Ελλάδα για το Περού με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη το απόγευμα της επόμενης ημέρας στη Λίμα . Διανυκτέρευση εν πτήση.

2η ημέρα: Λίμα

Άφιξη το απόγευμα στη Λίμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο δωμάτιο και ξεκούραση.

3η ημέρα: Λίμα – Πτήση για Κούσκο (Ξενάγηση πόλης)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας μετά το πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λίμα, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Κούσκο. Κατά την άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα απολαύστε μια ξενάγηση σ’ αυτή την γοητευτική πόλη, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα. Ξεκινούμε με επίσκεψη στο μοναστήρι του Santo Domingo, ένα μεγάλο συγκρότημα από μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια , το οποίο κτίστηκε πάνω στο ναό Qoricancha, έναν από τους σημαντικότερους ναούς αφιερωμένος στη λατρεία του Ήλιου. Τα θεμέλιά του είναι ακόμα ορατά στη βάση του μοναστηριού. Σε αρχαία κείμενα αναφέρεται ότι το ιερό ήταν καλυμμένο με φύλλα χρυσού και χρυσές αναπαραστάσεις της φύσης. Συνεχίζουμε προς την Plaza de Armas για να επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό. Διαθέτει  μια περίτεχνη αναγεννησιακή πρόσοψη και όπως άλλα σημαντικά μνημεία της πόλης, χτίστηκε πάνω στα ερείπια ναού των Ίνκας. Κατευθυνόμαστε προς τους λόφους πάνω από το Κούσκο για να επισκεφτούμε τα ερείπια του φρουρίου Sacsayhuaman, του οποίου η επιβλητικοί προμαχώνες προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης του Κούσκο, τα ερείπια του ναού και το αμφιθέατρο του Qenqo, όπου πιστεύεται ότι οι Ίνκας ασκούσαν αγροτικές τελετουργίες. Τέλος, θα επισκεφτούμε το Puka Pukara, το «κόκκινο φρούριο», ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτηρίων σε περίοπτη θέση, όπου θα δούμε τις κατοικίες, τις πλατείες, τα λουτρά, το υδραγωγείο τα τείχη και τους πύργους που είναι ευδιάκριτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Κούσκο – Pisac – Ollantayatambo – Ιερή Κοιλάδα

Αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε οδικώς για την κοιλάδα του ποταμού Urubamba, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Η πρώτη  μας στάση είναι στο Pisac, όπου θα περιπλανηθούμε στην αγορά που φημίζεται για την χειροτεχνία. Στάση για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε προς την ύστερη περίοδο των Ίνκας, το φρούριο Ollantaytambo χτισμένο σε στρατηγικής σημασίας σημείο, ώστε να ελέγχει την πρόσβαση στην Ιερή Κοιλάδα. Όλη η περιοχή είναι ένα τεράστιο αρχαιολογικό συγκρότημα το οποίο αν και είναι γνωστό ως «φρούριο», στην πραγματικότητα ήταν ένα «tambo”, μια πόλη αναψυχής που χρησιμοποιούνταν για να φιλοξενήσει καραβάνια που ταξίδευαν μεγάλες αποστάσεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ιερή Κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου – Κούσκο

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε προς το σταθμό Ollantaytambo για να επιβιβαστούμε στο τρένο για το Aguas Calientes, την κοντινότερη πόλη στο Μάτσου Πίτσου. Μέσα από μια γραφική διαδρομή και χαρακτηριστικά τοπία των Άνδεων, φτάνουμε στο σταθμό του Aguas Calientes. Από εδώ θα επιβιβαστούμε σε λεωφορείο για το Μάτσου Πίτσου! Η «χαμένη πόλη των Ίνκας» κειτόταν εγκαταλελειμμένη για τέσσερις αιώνες, ώσπου ο Αμερικανός εξερευνητής Hiram Bingham την βρήκε το 1911. Το Μάτσου Πίτσου πιστεύεται ότι χτίστηκε γύρω στα 1450 από τον αυτοκράτορα Pachacutec ως θερινό ανάκτορο, αλλά μέσα σ’ έναν αιώνα η πόλη εγκαταλείφθηκε μετά την Ισπανική κατοχή. Οι Ισπανοί κατακτητές δεν την βρήκαν κι έτσι γλύτωσε την καταστροφή που προκάλεσαν σε άλλες πόλεις. Αντίθετα, την «κατάπιε» η ζούγκλα, κρύβοντάς την από κάθε καταστροφή. Η ξενάγηση θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις καταβολές αυτής της επιβλητικής ακρόπολης, η θέα της οποίας προκαλεί δέος, καθώς και τα πάνω από 200 κτίρια με πιο γνωστά αυτά της μνημειώδους Κεντρικής Πλατείας, τα βασιλικά διαμερίσματα, τον Ναό των Τριών Παραθύρων , τους κυκλικούς πύργους, το Ιερό Sun Dial και τα νεκροταφεία. Επιστροφή στο Aguas Calientes για να επιβιβαστούμε το απόγευμα στο τρένο πίσω στο Κούσκο.

6η ημέρα: Κούσκο – Πούνο

Μεταφορά στον σταθμό των λεωφορείων και αναχώρηση για την δυτική ακτή της λίμνης Τιτικάκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε τρεις στάσεις για ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία. Η πρώτη στάση στην πόλη Andahuaylillas μια γραφική πόλη γνωστή για την όμορφη εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Αποστόλου, του 16ου αι. Διαθέτει ένα επιχρυσωμένο μπαρόκ εσωτερικό και τοιχογραφίες τόσο λεπτομερείς που έχουν κάνει γνωστή την εκκλησία ως «Καπέλα Σιξτίνα της Αμερικής». Συνεχίζουμε για το Raqchi, όπου θα θαυμάσουμε τα ερείπια ενός ναού αφιερωμένο στη λατρεία του θεού Wiracocha, ενός από τους πιο σημαντικούς θεούς των Ίνκας. Στάση για φαγητό στο Sicuani και σύντομη στάση στην La Raya, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής. Η τελευταία στάση μας είναι στον αρχαιολογικό χώρο της Pukara, η οποία χρονολογείται από το 200 π.Χ. έως το 300 μ.Χ, όπου θα θαυμάσουμε μια συλλογή γλυπτών και αντικειμένων της προ-Ίνκα εποχής. Συνεχίζουμε για το Πούνο, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πούνο – Νησιά Uros- Nησί Taquile – Λίμνη Τιτικάκα

Μεταφορά στις ακτές της λίμνης Τιτικάκα όπου θα κάνουμε μια κρουαζιέρα για να γνωρίσουμε μοναδικά νησιά Uros. Υπάρχουν πάνω από 40 πλωτά  νησάκια, τα οποία είναι κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από καλάμια Totora, βγαλμένα από τις όχθες της λίμνης. Γνωρίστε τους νησιώτες και μάθετε τα πάντα για την κατασκευή των νησιών, τη διάρκεια ζωής τους και την συντήρησή τους, εξετάζοντας αυτά τα θαύματα μηχανικής φτιαγμένα μόνο από πρωτογενή υλικά και μεθόδους. Επιβιβαζόμαστε στο σκάφος και συνεχίζουμε για το διαχρονικό νησί Taquile, όπου οι κάτοικοι διατηρούν το αρχαίο κοινωνικό σύστημα και φημίζονται για τα εξαιρετικά χειροποίητα υφαντά τους. Η ιστορία του  νησιού είναι το ίδιο συναρπαστική με τους ανθρώπους του, αφού ήταν μια σωφρονιστική αποικία κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας. Επιστροφή στο Πούνο για γεύμα και απόγευμα ελεύθερο.

8η ημέρα: Κούσκο / Λίμα πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Λίμα για Ελλάδα.

9η ημέρα: Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη στην Ελλάδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΟΥ

Μία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Nότιας Aμερικής, το Περού, φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων Ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του. Οι αρχαίες πόλεις και τα μουσεία τους με εκθέματα από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς (Τσαβίν, Μοτσίκα, Τσιμού, Ίνκας κλπ.), τα επιβλητικά βουνά, τα κατάλευκα λάμα, οι παραδοσιακές μουσικές, τα χειροτεχνήματα της περουβιάνικης λαϊκής παράδοσης, τα περίφημα υφαντά με τα γεωμετρικά σχέδια, τα πολυποίκιλτα υφάσματα, τα έντονα χρώματα και κυρίως οι γελαστοί άνθρωποι που κρατούν παραδόσεις απαράλλακτες για αιώνες, μας φέρνουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Περού. Ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα, που συνδυάζει τα πάντα: από το Μάτσου Πίτσου ως τις γραμμές της Νάσκα, από το αμφιθεατρικό Κούσκο, τον “ομφαλό της γης” και την “αρχαιολογική πρωτεύουσα της αμερικανικής ηπείρου” έως τα πλωτά νησιά της φυλής Ούρος στην καταγάλανη λίμνη Τιτικάκα και τη μοναδική εμπειρία της ζούγκλας του Αμαζονίου… Ένα μυστήριο είναι το Περού που περιμένει να το ανακαλύψουμε!

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Τα ξενοδοχεία μας:

Κατηγορία Ξενοδοχείο Λίμα Ξενοδοχείο Κούσκο Ξενοδοχείο Ιερή Κοιλάδα Ξενοδοχείο Πούνο
1 νύχτα 2 νύχτες 1 νύχτα 2 νύχτες
Comfort Britania Miraflores – Tambo II – Casa Andina San Antonio Los Portales – Maytaq Wasi  – Abittare Hacienda del Valle – Augustos Urubamba –  Inkallpa La Hacienda Plaza – Eco Inn – Casa Andina Tikarani
Superior José Antonio Miraflores – José Antonio Executive – San Agustín Exclusive San Agustín Dorado – San Agustín Plaza – Esplendor Cusco Pakaritampu – Posada del Inca Yucay – Albergue Ollantaytambo José Antonio – Sonesta Posada del Inca Puno
Deluxe Hilton Miraflores – Swissotel – JW Marriott JW Marriott Cusco – Palacio Manco Cápac (Suite) – Libertador Luxury Collection Hacienda Urubamba Inkaterra – Aranwa (Deluxe) – Sol & Luna Libertador
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις: Κάθε μέρα, Ιανουάριο – Δεκέμβριο
Πακέτο Χαμηλή περίοδος Υψηλή περίοδος
Σε δίκλινο Σε δίκλινο
Comfort 2.180 € 2.320 €
Superior 2.290 € 2.450 €
Deluxe 2.620 € 2.840 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων (περίπου 220€)
 • Επιβάρυνση 180 € ανά άτομο για αναχώρηση από και προς Θεσσαλονίκη ή Ηράκλειο (εσωτερική πτήση για Αθήνα με την Aegean, βάση διαθεσιμότητας)
 • Χαμηλή περίοδος – Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος (εκτός περιόδου Πάσχα), Μάιος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος (εκτός περιόδου εορτών)
 • Υψηλή περίοδος – Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό από και προς Ελλάδα
 • Εσωτερικά αεροπορικά εισιτήρια Λίμα – Κούσκο και Πούνο – Λίμα σε οικονομική θέση
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μία αποσκευή και μία χειραποσκευή ο έκαστος
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, ανάλογα με την κατηγορία που θα επιλέξετε
 • Διατροφή, όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
 • Αχθοφορικά
 • Έντυπο υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Προσωπικά έξοδα
 • Προαιρετικές ή προτεινόμενες  δραστηριότητες
 • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 45 $

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση από Αθήνα με την Iberia, Air France, KLM μέσω ενδιάμεσου σταθμού & από Θεσσαλονίκη με την Turkish Airlines.

Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού:

Το πακέτο «Λάμψη της Αυτοκρατορίας των Ίνκας» συνδυάζεται εξαιρετικά με:

 • 3 ή 4ήμερο πακέτο στο Puerto Maldonado, την Αμαζονία του Περού
 • 3ήμερο πακέτο στην Αρεκίπα και το φαράγγι Κόλκα
 • 2ήμερο πακέτο στη Νάζκα και τα νησιά Μπαγιέστας

*  Ενημερωθείτε από τους συμβούλους μας για το κόστος και το καθημερινό πρόγραμμα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Τα  Ελληνικά διαβατήρια δεν χρειάζονται τουριστική βίζα για το Περού
 • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το τουριστικό γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 12 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
 • Παραλαβή δωματίων: 15.00 & Παράδοση δωματίων: 11.00
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
 • Υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του δωματίου και του είδους διατροφής με την αντίστοιχη επιβάρυνση. Ρωτήστε μας για τιμές
 • Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
 • Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την επιβεβαίωση της κράτησης θα υπάρξουν ακυρωτικά με βάση τα συμβόλαια και τους όρους της κάθε υπηρεσίας
 • Για να πάρετε το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου και να την υποδείξετε κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο
 • Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής

9 ημέρες / 8 νύχτες
από 2.180  / ανά άτομο

Περίοδος:
Ιανουάριος 2020 – Δεκέμβριος 2020

Αναχωρήσεις:

 • Καθημερινά

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X

Ημερομηνία

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με