Βιέννη, Φίλαχ, Κλάγκενφουρτ, Λίμνη Μπλεντ, Λουμπλιάνα , Χάλλστατ, Μπρατισλάβα!
Αναχωρήσεις:
18 με 22 Δεκεμβρίου ’26 – 5ημέρες
07 με 10 Ιανουαρίου ’27 – 4 ημέρες
…ΕΙΔΙΚΗ προνομιακή τιμή, για τους ταξιδιώτες που εργάζονται κατά την περίοδο των εορτών!
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΦΙΛΑΧ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σλοβενία, Λουμπλιάνα. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πρεσερνόβ με τον Καθεδρικό Ναό γοτθικού ρυθμού. Ξεχωρίζουν οι περίτεχνες γέφυρες του ποταμού φιλοτεχνημένες οι περισσότερες από τον αρχιτέκτονα Τζόζε Πλέτσνικ, τον «Γκαουντί της Βαλκανικής». Θα δούμε το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, την τριπλή γραφική γέφυρα Τρομοστόβγιε και τη γέφυρα του Δράκου που είναι το εθνικό σύμβολο της χώρας. Αμέσως μετά, θα βρεθούμε στην λίμνη Μπλεντ που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Μπορούμε επίσης προαιρετικά να κάνουμε βαρκάδα με το πλοιάριο μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθούμε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Αναχώρηση για το Βίλαχ που αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι για τις Άλπεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΦΙΛΑΧ – ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα από τα στολίδια της Αυστρίας το πανέμορφο Κλάγκενφουρτ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο με το Δημαρχείο, την πλατεία με το άγαλμα της Θηρεσίας και το εντυπωσιακό σιντριβάνι του Δράκου. Μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας στην Άλτερ πλάτς και να αγοράσετε αντίκες στην υπαίθρια αγορά με τα θαυμάσια ξυλόγλυπτα με τις παραδοσιακές τεχνικές. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΦΙΛΑΧ – ΧΑΛΛΣΤΑΤ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των Λιμνών, οι οποίες προήλθαν από το λιώσιμο των πάγων των Άλπεων. Θα θαυμάσουμε ένα μοναδικό σκηνικό με τις πανέμορφες λίμνες περιτριγυρισμένες από τα πανύψηλα βουνά των Άλπεων και τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια να συνθέτουν ένα τοπίο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι πραγματικά ή είναι η πινελιά ενός έξοχου ζωγράφου. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Χάλλστατ, χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και από τα ωραιότερα χωριά της Αυστρίας. Το Χάλλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλλστατ – Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τo Χάλλστατ είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του και είναι επίσης γνωστό ως «το μαργαριτάρι της Αυστρίας», λόγω του εντυπωσιακού τοπίου του είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα τοπία σε ολόκληρο τον κόσμο! Ο οικισμός είναι χτισμένος στις όχθες της γραφικής λίμνης και περιτριγυρίζεται από τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων τα οποία προκαλούν δέος… Παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, στενά σοκάκια και φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν τον οικισμό που χωρίς υπερβολή κάθε γωνιά του αποτελεί ένα καρτ ποστάλ. Στη κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε πολλά καφέ και εστιατόρια για να γευτείτε μια ζεστή σοκολάτα , τοπικές λιχουδιές ή να πιείτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
4η ημέρα: ΦΙΛΑΧ – ελεύθερη μέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε το πανέμορφο Φίλαχ, με βόλτα στο ιστορικό κέντρο και την κεντρική Hauptplatz, να θαυμάσετε τον Ναό του Αγίου Ιακώβου (St. Jakob) και τον χαρακτηριστικό πύργο του, να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού Drau και στις γραφικές γέφυρες της πόλης. Απολαύστε τα κομψά καταστήματα, τα παραδοσιακά καφέ και τις αυστριακές γεύσεις ή αφιερώστε χρόνο για αγορές και χαλαρές βόλτες στην ατμοσφαιρική παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: ΦΙΛΑΧ – ΒΙΕΝΝΗ (Χριστουγεννιάτικες αγορές) – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν, και μεταφορά στην πόλη της Μουσικής την αριστοκρατική Βιέννη για να αρχίσει η πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της, όπου θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, για να δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, και την Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου με τις περίφημες Χριστουγεννιάτικες αγορές και θα περπατήσουμε στην στολισμένη ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας απολαμβάνοντας την μαγεία των Χριστουγεννιάτικων ημερών. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
Πτήσεις ΑGEAN & CHARTER RYANAIR GROUP:
18/12 Αθήνα – Λιουμπλιάνα Α3 790 08.05 – 09.10 à ΑEGEAN
22/12 Μπρατισλάβα – Αθήνα 23.00- 02.00 à CHARTER RYAN AIR GROUP
Πτήσεις CHARTER RYANAIR GROUP & SKY express :
07/01 Αθήνα – Μπρατισλάβα 05.05 – 09.10 à CHARTER RYAN AIR GROUP
10/01 Βιέννη – Αθήνα GQ 841 20.55- 00.05 à SKY express
Για την αναχώρηση 07/01 το πρόγραμμα εκπονείται όπως παρακάτω:
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΦΙΛΑΧ
2η μέρα: ΦΙΛΑΧ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
3η μέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΧΑΛΛΣΤΑΤ
4η μέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση) – ΑΘΗΝΑ
5ημερο με αναχώρηση : 18/12 SuperEarly Early Booking Κανονική
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 435€ 485€ 535€
Τιμή σε μονόκλινο 585€ 635€ 685€
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 335€ 385€ 435€
Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων 275€ 275€ 275€
4ημερο με αναχώρηση : 07/01 SuperEarly Early Booking Κανονική
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 375€ 425€ 475€
Τιμή σε μονόκλινο 525€ 575€ 625€
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 375€ 425€ 475€
Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων 275€ 275€ 275€
Αναχώρηση 18-22/12: Αθήνα – Λιουμπλιάνα με την AEGEAN & Μπρατισλάβα – Αθήνα με ναυλωμένη πτήση της Ryanair GROUP.
Αναχώρηση 07-10/01: Αθήνα – Μπρατισλάβα με ναυλωμένη πτήση της Ryanair GROUP & Βιέννη – Αθήνα με πτήση της SKY express.
Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
Σημαντική ενημέρωση για ταξίδια εντός Ε.Ε. / Ζώνης Σένγκεν με ελληνική ταυτότητα:
Παρακαλούμε όπως ελέγχετε εγκαίρως την εγκυρότητα και την κατάσταση των ταξιδιωτικών σας εγγράφων πριν την αναχώρηση.
Το ταξιδιωτικό μας γραφείο, σύμφωνα και με τους όρους συμμετοχής, δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη αποδοχής ταυτότητας ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου από αεροπορική εταιρεία, αστυνομικές ή συνοριακές αρχές, ούτε για τυχόν άρνηση επιβίβασης ή εισόδου σε χώρα του εξωτερικού.
7/1/27 – 4ημέρες
Κάντε την κράτησή σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα