Καππαδοκία

6 ημέρες

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

6 ημέρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καισαρεία

Μετά την πτήση  μας από  Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη, θα ακολουθήσει η άφιξη μας στην  Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές  ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ανδρονίκιον – Κερμίρα – Μουταλασκή – Ιντζέσου – Προκόπι

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο της Καισάρειας . Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου( Incesu ). Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας ( Mustafa 4* ) Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Προκόπι – Νεάπολη – Κοράμα – Ουτσχισάρ – Τσαβούσιν – Άβανος – Αράβισσος – Προκόπι

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, στην πορεία μας θα  συναντήσουμε την Νεάπολη όπου και θα  επισκεφθούμε τον λόφο του Βυζαντινού κάστρου και τον μοναδικό ανασκαφικό  χώρο( ΚΑΥΑSEHIR ). Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες βραχό εκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ιστορική Αραβισσό, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο – διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σινασός – Τζαλέλα – Σογανλί – Μαλακοπή – Ανάκου – Προκόπι

Μετά το υπέροχο  πρωινό μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη  Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα  επισκεφτούμε την Εκκλησία των  Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την  απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια (Χωριό του αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη.), τη Δήλα και τη Μαλακοπή, όπου και θα  επισκεφθούμε την  υπόγεια  πολιτεία της και θα  θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας  την Ανακού,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μίστι – Περίστρεμμα – Καρβάλη – Προκόπι

Μετά το υπέροχό πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας θα επισκεφτούμε το  Μιστί με τον μοναδικό δισυπόστατο και μεγαλύτερο Ναό της Καππαδοκίας των Αγ. Βλασίου και Βασιλείου. και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι εκπληκτικής ομορφιάς μήκους 7 χλμ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

6η μέρα: Προκόπι – Καισαρεία – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Καισάρεια, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας.

Επιστροφή στην Αθήνα, γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
650€ +340€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Pegasus Airlines Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καισάρεια
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*deluxe  https://www.radissonhotels.com
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mustafa Cappadocia Resort 4* Sup https://www.mustafacappadociaresort.com/en (ΠΡΟΚΟΠΙ)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. ( Το δείπνο της πρώτης βραδιάς αντικαθίσταται με γεύμα την επόμενη ημέρα )
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Τοπικός ελληνόφωνος έμπειρος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής ( στην Τουρκία ).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 145€
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια.
 • Ποτά στα δείπνα.
 • Φιλοδωρήματα (tips)
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήσεις με Pegasus Airlines:

Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
Αθήνα Κωνσταντινούπολη 18.30 19.50 PC1194
Κωνσταντινούπολη Καισαρεία 21.00 22.20 PC2740
Καισαρεία Κωνσταντινούπολη 09.30 10.55 PC2733
Κωνσταντινούπολη Αθήνα 16.20 17.50 PC1193

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

6 ημέρες / 5 νύχτες
από 650€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 20/04, 18/05, 08, 22/06, 13, 20/07, 10, 17/08, 07, 21/09                                                                                                                                                     

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X