Κοσμοπολίτικη Νίκαια και Κυανή Ακτή

8 ημέρες «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ»

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Καν Συρ Μερ, Σαιντ Πωλ Ντεβάνς, Μουσείο Fragonard, Μονακό, Αντίμπ, Κάννες, Αιξ Εν Προβάνς, Μασσαλία, Σαιντ Τροπέ, Πορτ Γκριμό, Παραλία Παμπελόνε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα  ΑΘΗΝΑ  – ΝΙΚΑΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για τη κοσμοπολίτικη Νίκαια.  ‘Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αρχίζει η πανοραμική  ξενάγηση της πόλης. Διασχίζοντας  τη  ΠρομενάντΝτεςΑγκλαίς τον  διάσημο παραλιακό  δρόμο της πόλης,θα  δούμε  τα υπέροχα  κτίρια της Μπέλεπόκ όπως το Νεγκρέσκο ,το  Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ,την πλατεία  Mασενά , την βιβλιοθήκη της πόλης (το τετράγωνο  κεφάλι )  το  Ακρόπολις (συνεδριακό κέντρο της πόλης)  και θα καταλήξουμε στον λόφο Σιμιέζ εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία  της πόλης. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από την αριστοκρατική συνοικία Σιμιέζ με τα υπέροχα  αρχοντικά  του 19ου αιώνα  ανάμεσα στα οποία και το παλάτι  Regina  κατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας   Βικτόρια.Στον λόφο θα επισκεφτούμε  την εκκλησία και τους κήπους του Φραγκισκανού  Μοναστηριού . Στην συνέχεια  μεταφορά στο ξενοδοχείο . Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Χρόνος  ελεύθερος   για ξεκούραση .Το βράδυ βόλτα στην παλιά πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την Όπερα ,το Δημαρχείο,το Δικαστικό μέγαρα το παλάτι Ρούσκα, και τον Καθεδρικό  Ναό.Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ  –  ΚΑΝ ΣΥΡ ΜΕΡ –ΣΑΙΝΤ ΠΩΛ  ΝΤΕΒΑΝΣ 

Πρωινό  στο ξενοδοχείο μας, και αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής τις Κάννες με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Στη συνέχεια της  διαδρομής μας αναχώρηση για  δυο υπέροχα μεσαιωνικά  χωριά   το  Καν Συρ Μερ και το Σαιντ Πωλ Ντε Βανς. Το Καν Συρ Μερ είναι  καταφύγιο  πολλών καλλιτεχνών όπου  θα έχουμε  χρόνο  για βόλτα στα υπέροχα  σοκάκια του χωριού, αλλά  και  για  επίσκεψη στο   μεσαιωνικό  κάστρο των Γκριμάλντι. Στην συνέχεια  αναχώρηση   για το Σαιντ Πωλ Ντε Βανς  το πιο διάσημο  μεσαιωνικό χωριό της Κυανής Ακτής  περιτριγυρισμένο  από τα τείχη του Φραγκίσκου  του Πρώτου, όπου και αυτό αποτελεί  καταφύγιο πολλών ζωγράφων και καλλιτεχνών. Επιστροφή  στην Νίκαια  νωρίς το απόγευμα. Χρόνος  ελεύθερος για βόλτες και μπάνιο στην παράλια της Νικαίας. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά  έξοδο στο κοσμοπολίτικο   Μόντε  Κάρλο . Διανυκτέρευση .

3η μέρα ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ-  ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο και οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι.

Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων,επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι  από τον 13ο αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και τέλος θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείοπου διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό, και θα έχετε την ευκαιρία  να γνωρίσετε περισσότερα από 4.000 είδη ψαριών.  Χρόνος ελεύθερος στο  κέντρο της πόλης. Επιστροφή  αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4ημέραNIKAIA– ΑΙΞ ΕΝ ΠΡΟΒΑΝΣ  – MΑΣΣΑΛΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  να  επισκεφτούμε την ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αιξ Εν Προβάνς (AixenProvence), την πόλη των υδάτων, που πήρε το όνομα της από τις πολυάριθμες πηγές,  γενέτειρα  του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά  και του ζωγράφου  Πωλ Σεζάν.  Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε  την περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια,  διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρoς , χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Eπόμενος προορισμός μας η Μασσαλία,πρωτεύουσα της Προβηγκίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας, κτισμένη στον κόλπο της Λυών. Άφιξη καιπεριήγηση πόλης. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη  Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που  έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  στη Νίκαια.  Διανυκτέρευση.

5η μέραΝIKAIA – ΣΑΙΝΤ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ –ΠΑΡΑΛΙΑ  ΠΑΜΠΕΛΟΝΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ, γνωστό για τις πολυτελείς βίλες των διασήμων, τα πολυτελή σκάφη, και τα γραφικά σοκάκια στο  κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση  για  το Πορτ Γριμό  που όχι άδικα αποκαλείτε  η μικρή Βενετία  της Κυανής  ακτής. Χρόνος  ελεύθερος  για  βόλτες   στα  πανέμορφα  δρομάκια   της πόλης .Επόμενος προορισμός μας το Παμπελόνε όπου  θα έχουμε την ευκαιρία για  κολύμπι  στη  μαγευτική αυτή παραλία  αλλά και    χρόνο  για  καφέ  ή φαγητό σε ένα από τα  εστιατόρια της  περιοχής. Επιστροφή  στη Νίκαια . Διανυκτέρευση.

6η μέρα ΝΙΚΑΙΑ –ΑΝΤΙΜΠ(ΣΟΦΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την Αντίμπ την αρχαία Ελληνική Σοφία Αντίπολη. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά σοκάκια της πόλης και  δούμε το παλιό κάστρο των Γκριμάλντι, το οποίο σήμερα στεγάζει το μουσείο Πικάσο και θα περάσουμε από το σπίτι του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου  Καζαντζάκη. Χρόνος  ελεύθερος για βόλτες  και φαγητό.  Επιστροφή στη Νίκαια . Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ  

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο . Ημέρα  ελεύθερη  για ατέλειωτες  βόλτες στη παλιά πόλη  με τα μικροσκοπικά μαγαζάκια και τα παλιά κτίρια με τα πολύχρωμα πατζούρια. Δοκιμάστε  τα  πιο νόστιμα και λαχταριστά εκλερ που γι αυτά  φημίζεται η πόλη  της  Νίκαιας,   αλλά και όλος ο γαλλικός νότος. Στη  Νίκαια  μπορείτε  να βρείτε  όλους  τους  σχεδιαστές  Μόδας  αλλά και να επισκεφτείτε  το GalleriesLafayette  το οποίο βρίσκεται  στην κεντρική πλατεία Μασενά που χτυπά η καρδιά της πόλης. Τα  ασπρόμαυρα  πλακάκια σε συνδυασμό με τα  νεοκλασικά κτίρια και τις  χαρακτηριστικές  κολώνες με τα αγάλματα που αλλάζουν χρώματα τη νύχτα και αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Η Νίκαια  επίσης  προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε φαγητό και φημίζεται για τα αστέρια Μichelin που κοσμούν πολλά  από τα εστιατόριά της .  Διανυκτέρευση.

8ημέρα ΝΙΚΑΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο  ξενοδοχείο  και χρόνος ελεύθερος  ως την ώρα  που θα  μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο ια τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ

Hotel  3*  (KYRIAD NICE GARE OR  NICE PORT OR MONSIGNY OR  SIMILAR )
Πλήρες πακέτο Πακέτο διακοπών
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 635 € 490 €
Τιμή σε μονόκλινο 915 € 770 €
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 95 € 250 €
Φόροιαεροδρομίων150  € 150 € 150 €
Hotel   4*  (NH OR  NOVOTEL  OR  NICE  RIVIERA  OR  SIMILAR)
Πλήρες πακέτο Πακέτο διακοπών
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 785 € 640 €
Τιμή σε μονόκλινο 1.205 € 1.060 €
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 395 € 250 €
Φόροι αεροδρομίων 150 € 150 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Nίκαια– Αθήνα  με την ΑirFrance
 • Kλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.(για τους πελάτες με επιλογή το πακέτο διακοπών, περιλαμβάνονται οι μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και το αντίστροφο)
 • Διαμονή στο   ξενοδοχείο της  επιλογής σας .
 • Πρωινό μπουφέ  καθημερινά .
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.(μόνο για το πλήρες πακέτο)
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης .
 • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
 • Φ. Π. Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, είσοδος στο Ωκεανογραφικό Μουσείο , και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 • Checkpoint 15 €(μόνο για τους πελάτες του πλήρους πακέτου)
 • Δημοτικός φόρος  ξενοδοχείου ανά άτομο τη βραδιά    (2,25 €  σε ξενοδοχείο 4*  & 1,50 €  σε  ξενοδοχείο  3*)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ωρες  πτήσεων  αναχώρηση 31.07
Αθήνα  –  Νίκαια AF1709 15.40 – 17.25
Νίκαια  –  Αθήνα ΑF1708 12.25 – 15.50
Ωρες  πτήσεων   αναχώρηση 07.08 , 14.08
Αθήνα  –  Νίκαια AF1709 16.40 – 18.25
Νίκαια  –  Αθήνα ΑF1708 12.25 – 15.50
Ωρες  πτήσεων   αναχώρηση 18.08 , 25.08
Αθήνα  –  Νίκαια AF1709 21.25 – 23.10
Νίκαια  –  Αθήνα ΑF1708 17.05 –  20.30

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 • Για τους πελάτες του πακέτου διακοπών υπάρχει η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων εκδρομών του παραπάνω προγράμματος με τις ακόλουθες τιμές:
 1. Κάννες-Καν Συρ Μερ-Σαιντ Πωλ Ντε Βανς    40€
 2. Εζ – Μόντε Κάρλο 40€
 3. Αιξ  Εν Προβανς – Μασσαλία 35€
 4. Σαιν Τροπέ – ΠόρτΓκριμό-Παραλία Παμπελόνε 40€
 5. Αντίμπ(Σοφία Αντίπολη) 35€
 6. Δυνατότητα ενοικίασης ΙΧ αυτοκινήτου ( 1200cc) 285€ για 8 ημέρες

8 ημέρες / 7 νύχτες
από 490€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 31 Ιουλίου
 • 07, 14, 18, 25  Αυγούστου

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X