Λήμνος

Το Νησί του Ηφαίστου με τα κρυστάλλινα νερά

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Μύρινα, Κάστρο, Ρωμαίικος Γιαλός, Νεβγάτης, Κοντιάς,  Διαπόρι , Παναγία Κακαβιώτισσα, Φαρακλό,  Κότσινας , Κοτοπούλι,  Πολιόχνη, Φαναράκι, Μούδρος , Ηφαίστια, Καβείριο,  Κέρος,  Αμμοθίνες, Γομάτι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Α Περίοδος (17,18,24,25 Ιουνίου & 1,2 Ιουλίου & 2,3,9,10,16,17 Σεπτεμβρίου)

Τιμή σε δίκλινο (κατ’άτομο):  450€

Τιμή σε μονόκλινο:  525€

Παιδικό(3ο άτομο):  350€

B Περίοδος   (8,9,15,16,22,23 Ιουλίου)

Τιμή σε δίκλινο (κατ’άτομο):   490€

Τιμή σε μονόκλινο:  590€

Παιδικό(3ο άτομο):  395€

Γ Περίοδος   (29,30 Ιουλίου & 5,6,12,13,19,20,26,27 Αυγούστου)

Τιμή σε δίκλινο (κατ’άτομο):  540€

Τιμή σε μονόκλινο:  640€

Παιδικό(3ο άτομο):   395€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ  – ΛΗΜΝΟΣ – ΜΥΡΙΝΑ  – ΚΑΣΤΡΟ  –  ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ  ΓΙΑΛΟΣ      

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  και αναχώρηση για το νησί του Ηφαίστου. Άφιξη στη Λήμνο , επιβίβαση στο λεωφορείο και να αναχώρηση για την Μύρινα, πρωτεύουσα της Λήμνου. Θεωρείται από τις ομορφότερες νησιωτικές πολιτείες και τις πιο ιστορικές. Οι ρίζες της πόλης, θεωρείται πως υπάρχουν από την εποχή του χαλκού και ακόμη νωρίτερα. Τα γραφικά δρομάκια της, το λιμάνι με την θάλασσα και το Κάστρο είναι τα κεντρικά σημεία συζήτησης. Το κάστρο επιβλέπει από ψηλά την Μύρινα, κτισμένο σε βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο. Θεωρείται ως το μεγαλύτερο κάστρο του Αιγαίου, χτισμένο από τους Βενετούς με σημαντική θέση καθώς βρισκόταν κοντά στην είσοδο των Δαρδανελίων. Τις δύο «γειτονιές» της Μυρίνας, τις χωρίζει το Κάστρο, την πρώτη που ονομάζεται Τούρκικος Γιαλός και την δεύτερη Ρωμαίικος Γιαλός που περιλαμβάνει και το αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στη παραλία του Ρωμαίικου γιαλού που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό. Αμέσως  μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Νωρίς το απόγευμα σας προτείνουμε  μπάνιο  στο Ρωμαίικο γιαλό και αμέσως μετά  να πιείτε το ποτό σας ή  να  απολαύσετε  ένα παγωτό ή γλυκό  με θέα  ένα υπέροχο  ηλιοβασίλεμα.  Διανυκτέρευση. 

2η μέρα:  ΜΥΡΙΝΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ  ΚΑΚΑΒΙΩΤΙΣΣΑ  – ΦΑΡΑΚΛΟ (γεωλογικό πάρκο) – ΑΜΜΟΘΙΝΕΣ – ΓΟΜΑΤΙ – ΜΥΡΙΝΑ

Πρωινό  και  αναχώρηση  για  την  Παναγιά που ονομάστηκε Κακαβιώτισσα από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται το ξωκλήσι της. Πρόκειται για τη μοναδική παγκοσμίως άσκεπη εκκλησία, η οποία είναι χτισμένη σε  μια εσοχή που σχηματίζουν τα βράχια. Το εξωκκλήσι λειτουργείται κάθε Τρίτη του Πάσχα , οπότε και μεταφέρεται η εικόνα της Παναγίας Κακαβιώτισσας  εκεί. Επόμενος  σταθμός μας το γεωλογικό πάρκο του Φαρακλού ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία της Λήμνου και  αδιάψευστος μάρτυρας της γεωλογικής ιστορίας της που  βρίσκεται στο ακρωτήρι Φαλακρό ή Φαρακλό, όπως το λένε οι ντόπιοι.

Ορόσημό του είναι οι ηφαιστειογενείς σχηματισμοί, που αποδίδονται στην «συνάντηση» της λάβας με τη θάλασσα. Τα φυσικά γλυπτά, που μοιάζουν φερμένα από άλλο πλανήτη, εντάσσονται όμως τόσο ταιριαστά στις γοητευτικές αντιθέσεις της Λήμνου, και τον ανεξάντλητο πλούτο του φυσικού κάλλους της. Αναχώρηση για τις  Αμμοθίνες ,  ένα μοναδικό φαινόμενο που κόβει την ανάσα. Πρόκειται για μια αμμώδη έκταση, που όμως δεν βρίσκεται σε κάποια παραλία ή σε κάποια αμμώδη ακτή του νησιού. Είναι μια «μικρογραφία» ερήμου, όπως αυτές που συναντούμε στη Σαχάρα και τη βόρεια Αφρική. Καλύπτουν έκταση περίπου 70 στρεμμάτων στην περιοχή Γομάτι. Υπάρχει  χαμηλή βλάστηση, ενώ οι χαμηλοί λόφοι που τις περιτριγυρίζουν είναι επίσης κατάφυτοι από θάμνους. Συνεχίζουμε για την παραλία Γομάτι, ακριβώς δίπλα από τις Αμμοθίνες. Προσφέρει μια απέραντη αμμουδιά με εκπληκτική άμμο και γαλάζια νερά. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:   ΜΥΡΙΝΑ – ΚΟΤΣΙΝΑΣ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΙ –  ΠΟΛΙΟΧΝΗ –  ΦΑΝΑΡΑΚΙ  –  ΜΟΥΔΡΟΣ – ΜΥΡΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα  θα  επισκεφτούμε το χωριό Κότσινα, που έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη θέση που άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της Ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού που είχε γίνει για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Αμέσως  μετά  θα  βρεθούμε  στο  Κοτοπούλι για να  επισκεφτούμε ένα  εργαστήριο κεραμικής  και  ένα  αποστακτήριο  Ούζου.     Επόμενος  σταθμός  μας  η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης η  Πολιόχνη με τον περίφημο θησαυρό της που βρέθηκε θαμμένος σε μια κρύπτη. Είναι αρχαιολογικός τόπος στην ανατολική ακτή της Λήμνου, και χτίστηκε στην αρχή της νεολιθικής περιόδου την 4η ή 5η  χιλιετία π.χ.   Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Τροία αλλά η Τροία χτίστηκε  χίλια χρόνια αργότερα, όταν πια η Πολιόχνη θα είχε  εξελιχθεί σε έναν αστικό οικισμό με 1.500 κατοίκους με ορθογώνιες πέτρινες κατοικίες, προστατευτικό τείχος, πλατείες, πηγάδια, δρόμους, δημόσια κτίρια και πιθανόν Βουλευτήριο. Θα συνεχίσουμε για την παραλία στο Φαναράκι που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο.  Συνεχίζουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Μύρινα,  και παλιά πρωτεύουσα της  Λήμνου  τον  Μούδρο. Εκεί βρίσκεται ένα απολιθωμένο δάσος ηλικίας περίπου 20 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και ο κόλπος του Μούδρου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας. Πλήρως εξοπλισμένη πόλη με υποδομές, ταβέρνες και καφετέριες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες του. Στα γραφικά δρομάκια θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και των ταξιαρχών.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ – ΗΦΑΙΣΤΙΑ – ΚΑΒΕΙΡΙΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΟΣ – ΜΥΡΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρώτη μας στάση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαίστιας.  Σημάδια κατοίκησης εντοπίστηκαν από το 1000 π.Χ. περίπου,  με πολλές κατοικίες, λουτρά, ένα Ανάκτορο και  δύο ανακαλύψεις να φαίνονται ως οι πιο σημαντικές στην περιοχή, το αρχαϊκό ιερό της μεγάλης Θεάς και το αρχαίο θέατρο της Ελληνιστικής περιόδου. Στον απέναντι λόφο επισκεπτόμαστε το Καβείριο, χώρος λατρείας όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την αρχαιότητα. Σημαντικό σημείο είναι η σπηλιά του Φιλοκτήτη ακριβώς κάτω από το Ιερό των Καβείρων. Μεταφορά στην παραλία Κέρος όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. 

5η μέρα:   ΜΥΡΙΝΑ – ΝΕΒΓΑΤΗΣ –  ΚΟΝΤΙΑΣ –  ΔΙΑΠΟΡΙ – ΜΥΡΙΝΑ 

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο . Σήμερα   θα  απολαύσετε   το  μπάνιο σας   σε  μια  πανέμορφη  παραλία  στον  Εβγάτη ή  Νεβγάτη ή αλλιώς Ζεματά που βρίσκεται  ανάμεσα στα χωριά Κοντιάς και Θάνος. Είναι αμμώδης και πλατιά παραλία, οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες ήλιου, καφέ-bar και ταβέρνα .  Στη  συνέχεια αναχώρηση για  τον  Κοντιά  ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα χωριά της Λήμνου, με τον πευκόφυτο λόφο, τους ανεμόμυλους και τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια. Τα παλιά πέτρινα αρχοντικά του χωριού είναι των καραβοκύρηδων του 19ου και του 20ού αιώνα. Στην ανατολική είσοδο του χωριού (όταν έρχεσαι από το Πορτιανού) υπάρχουν καταπράσινα ψηλά πλατάνια, που φυτεύτηκαν το 1912 με την ευκαιρία της απελευθέρωσης της Λήμνου από τους Τούρκους. Στη δυτική είσοδο (όταν έρχεσαι από το Θάνος) σε καλωσορίζει ο πευκόφυτος λόφος με το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου και τους γραφικούς ανεμόμυλους – σήμα κατατεθέν του χωριού. Οι παλιές εκκλησίες, με παλαιότερη αυτή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, με φρουριακή κατασκευή, που υπολογίζεται πως χτίστηκε κατά τον 16ο αιώνα και  Ο ενοριακός ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο και χτίστηκε το 1867. Τελευταίος μας σταθμός το  Διαπόρι   για   φαγητό (εξ ιδίων) σε  γραφική ταβερνούλα με παραδοσιακούς  μεζέδες. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΜΥΡΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο  αεροδρόμιο για την  πτήση επιστροφής μας .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Diamantides 3* superior .
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Λήμνος –Αθήνα με τη Sky Express κάθε Πέμπτη και με την Aegean Airlines κάθε Παρασκευή.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Μεταφορές , περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Μία χειραποσκευή 8  κιλά
 • Μία βαλίτσα 20 κιλά
 • Φόροι αεροδρομίων & δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη. 

Πτήσεις: 

SKY EXPRESS:

Αθήνα-Λήμνος      10.40-11.35

Λήμνος-Αθήνα      12.05-13.00 

AEGEAN:

Aθήνα-Λήμνος        07.00-07.45

Λήμνος-Αθήνα        20.05-21.00

6 ημέρες / 5 νύχτες
από 450€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 17,18,24,25 Ιουνίου ‘21
 • 01,02,08,09,15,16,22,23,29,30 Ιουλίου ΄21
 • 05,06,12,13,19,20,26,27 Αυγούστου ΄21
 • 02,03,09,10,16,17 Σεπτεμβρίου ΄21

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X

Ημερομηνία

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με