Πλήρης Γύρος Μαρόκου

με Πανόραμα Νότου

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Επίσκεψη και Διανυκτέρευση στην Καζαμπλάνκα, στην θρυλική Ταγγέρη

Επίσκεψη στο «Μπλε Χωριό» Σεφσαουέν

Εκδρομή στους αμμόλοφους της Σαχάρας/Μερζούγκα με jeep 4×4

Δώρο: Φολκλορικό σόου «Fantasia» και Εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη Εσσαουίρ

Έρημος, Οάσεις, Κάσμπες, Οροσειρά Άτλαντα, Αυτοκρατορικές και Θρυλικές πόλεις, Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Ταγγέρη, Σεφσαουέν, Μεκνές, Φεζ, Μιντέλντ, Ερασιντία, Ερφούντ, Μερζούγκα (Άνω, Μέσος, Κάτω Άτλαντας), Τινερχίρ, Ουαρζαζάτ, Μαρρακές, Εσσαουίρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Καζαμπλάνκα 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα (Νταρ-Ελ-Μπεϊντά). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Καζαμπλάνκα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε΄ – την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία – την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την κεντρική αγορά, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄ (εξωτερικά) – ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου – και την πλούσια συνοικία Άνφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ (90 χλμ.) – Ταγγέρη (250 χλμ.) 

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β΄, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, τον Πύργο του Χασάν και την Κάσμπα Ουντάια (Oudaya Kasbah). Συνεχίζουμε για την θρυλική Ταγγέρη, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις και λιμάνια του Μαρόκου. Βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, στα δυτικά του στενού του Γιβραλτάρ και κατοικήθηκε από Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Άφιξη και ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ταγγέρη – Σεφσαουέν (110 χλμ.) – Μεκνές (300 χλμ.) – Φεζ (70 χλμ.)

Σήμερα θα γνωρίσουμε το περίφημο Σεφσαουέν, το «Μπλε Χωριό», όπως επονομάζεται, λόγω του χρώματος των περισσότερων σπιτιών του. Επόμενη στάση μας, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής», θα δούμε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης. Αναχώρηση για την «αυτοκράτειρα των πόλεων», την αρχοντική Φεζ, που βρίσκεται στην καρδιά του Μαρόκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Φεζ  

Πρωινή ξενάγηση στην κατ’ εξοχήν ιερή πόλη της χώρας, την «Μέκκα του Μαρόκου», τη Φεζ, η οποία θεμελιώθηκε το 791 μ.Χ. από τον Μουλά Ιντρίς Α΄ – είναι δηλαδή η παλαιότερη από όλες τις αυτοκρατορικές πόλεις. Ξεκινάμε από το ανάκτορο των Μερινιδών – της δυναστείας που προσέδωσε αίγλη και κύρος στην πόλη. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο της χώρας και καλύπτει μια επιφάνεια 800 εκταρίων (εξωτερικά). Συνεχίζουμε με την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, μια από τις ωραιότερες και τις πλουσιότερες της χώρας και καταλήγουμε στην δαιδαλώδη Μεντίνα του 11ου αιώνα. Πρόκειται για έναν πραγματικό λαβύρινθο με 9.202 σοκάκια, μέσα στον οποίο θα δούμε το τζαμί Καραουίν (εξωτερικά), έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φεζ, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς  Β΄ (εξωτερικά) και την μεντρέσα Μπου Ινανία (Bou Inania). Μέσα στην Μεντίνα θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Μπατάα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερινιδών. Απόγευμα ελεύθερο για περιπλάνηση στα εκπληκτικά παζάρια της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Φεζ – Ιφράν – Μιντέλτ – Ερρασιντία – Ερφούντ  

Αρχίζουμε σήμερα την ανάβασή μας στον Μέσο Άτλαντα για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην Ερφούντ. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε σε ορεινά χωριά του Άτλαντα, όπως το Ιφράν, που θεμελιώθηκε από  τους Γάλλους το 1929 για να γίνει σταθμός αναψυχής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, το Μιντέλτ, μεγάλο γεωργικό κέντρο και την Ερρασιντία, από όπου αρχίζουν οι μεγάλες οάσεις του μαροκινού νότου. Άφιξη στην Ερφούντ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ερφούντ – Εκδρομή στην Μερζούγκα με jeep 4×4 – Τινεχρίρ – Ελ Κελάα – Ουαρζαζάτ (310 χλμ.)

Πολύ πρωινό ξύπνημα σήμερα, καθώς θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία! Με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4×4, θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, από όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου. Το θέαμα κόβει πραγματικά την ανάσα, καθώς η κόκκινη άμμος της ερήμου μοιάζει …πυρπολημένη από τον ήλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό και αναχώρηση για την Ουαρζαζάτ. Στη διαδρομή μας θα διασχίσουμε εντυπωσιακές οάσεις και θα περάσουμε από την πόλη Τινεχρίρ, που κατοικείται ως επί το πλείστον από Αμαζίνγκ, δηλαδή αυτόχθονες Βερβέρους. Διασχίζουμε την λεγόμενη κοιλάδα με τις «Χίλιες Κάσμπες» – όλα τα χωριά από τα οποία περνάμε είναι κάσμπες, δηλαδή περιτειχισμένες μικρές πόλεις. Περνάμε από την Ελ Κελάα Μ’Γκούνα ή «Πόλη των Ρόδων», όπου βρίσκονται φυτείες με τριαντάφυλλα. Καταλήγουμε στην Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της Ερήμου», η οποία υπήρξε οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ουαρζαζάτ – Μαρρακές (210 χλμ.) 

Πρωινή ξενάγηση στην Ουαρζαζάτ. Η πόλη διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου, τις οποίες θα επισκεφθούμε. Η κάσμπα Ταουρίτ υπήρξε τόπος κατοικίας του πασά Γκλάουι, ο οποίος απέκτησε μεγάλο πλούτο από την συνεργασία του με τους Γάλλους. Έχει αναστηλωθεί σχετικά πρόσφατα και η επίσκεψη μέσα στους εσωτερικούς της χώρους, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Άιτ Μπεν Χαντού απέχει 30 χιλιόμετρα από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και λόγω της θέσης της και της γραφικότητάς της, έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών. Συνεχίζουμε μέσω του Μεγάλου Άτλαντα για την «Κόκκινη Πόλη», το κοσμοπολίτικο Μαρρακές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μαρρακές, Ξενάγηση πόλης, ΔΩΡΟ: Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali!

Πρωινή ξενάγηση στο Μαρακές. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί Κουτούμπια, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η επίσκεψη σε μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αυτού αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς και το Μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ (Dar Si Said), ένα πανέμορφο ανάκτορο που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ξύλινα διακοσμητικά και όχι μόνο. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Σύμφωνα με την UNESCO, η πλατεία αυτή αποτελεί αριστούργημα προφορικής και ανέπαφης παγκόσμιας κληρονομιάς. Εκεί, επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες και μάγισσες, σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν από τις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους Μαζορέλ, ένα είδος παράδεισου σε μινιατούρα, που αποτελούν ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το φολκλορικό σόου «FANTASIA» στο διάσημο Chez Ali. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Μαρρακές, ΔΩΡΟ: Ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα – Πτήση για την Αθήνα  

Πρωινή αναχώρηση για την Εσσαουίρα, μια πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων… Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρρακές φυτρώνουν οι αργκανιές από τις οποίες  βγαίνει το πανάκριβο έλαιο αργκάν (argan, αργανέλαιο). Τα κλαδιά των δένδρων αργκάν φέρουν άγρια αγκάθια, που αποδεικνύονται αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέτρο για όσους επιθυμούν να συλλέξουν τους καρπούς τους – για όλους, εκτός από τις απτόητες κατσίκες, που σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα αυτά! Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μαρρακές, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Ζητείστε μας το αναλυτικό 9ήμερο Πρόγραμμα (8+1 μέρες  ~ 7 Διανυκτερεύσεις)

«ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ  ΜΑΡΟΚΟΥ με ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΟΥ»

1η μέρα: Αθήνα – Καζαμπλάνκα

2η μέρα: Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ – Μεκνές – Φεζ

3η μέρα: Φεζ

4η μέρα: Φεζ – Ιφράν – Μιντέλτ – Ερρασιντία – Ερφούντ

5η μέρα: Ερφούντ – Εκδρομή στη Μερζούγκα με jeep 4×4 – Τινεχρίρ – Ελ Κελάα – Ουαρζαζάτ

6η μέρα: Ουαρζαζάτ – Μαρρακές

7η μέρα: Μαρρακές, Ξενάγηση, ΔΩΡΟ: Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali!

8η μέρα: Μαρρακές – Καζαμπλάνκα, Ξενάγηση – Πτήση για την Αθήνα

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

ΤΙΜΕΣ

11 μέρες 9 μέρες
Τιμή κατ΄ άτομο 10+1 μέρες ~ 9 Διαν/σεις 8+1 μέρες ~ 7 Διαν/σεις
Δίκλινο 1.095 995
3ο άτομο έως 12 ετών 1.025 925
Μονόκλινο 1.395 1.245

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα: € 250

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ/ΜΑΡΑΚΕΣ-ΑΘΗΝΑ (11ήμερο πρόγραμμα) ή ΑΘΗΝΑ-ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ-ΑΘΗΝΑ (9ήμερο πρόγραμμα) με απ΄ ευθείας πτήσεις της AEGEAN
 • Εννέα Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*,5*: Καζαμπλάνκα (2), Ταγγέρη (1), Φεζ (2), Ερφούντ (1), Κοιλάδα Νταντές/Ουαρζαζάτ (1), Μαρρακές (2) στο 11ήμερο πρόγραμμα και
 • Επτά Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*,5*: Καζαμπλάνκα (1), Φεζ (2), Ερφούντ (1), Κοιλάδα Νταντές/Ουαρζαζάτ (1), Μαρρακές (2) στο 9ήμερο πρόγραμμα
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα δείπνο εκτός της 1ης μέρας)
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Έμπειρος επίσημος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Ενημερωτικά έντυπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα (€ 250)
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

11ήμερο Πρόγραμμα
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Α3 736 22.00΄ – 00.20΄
ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ Α3 739 01.05΄ – 07.25΄
9ήμερο Πρόγραμμα
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Α3 736 22.00΄ – 00.20
ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΑΘΗΝΑ Α3 739 01.05΄ – 07.25΄

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

8 ημέρες / 7 νύχτες
από 670€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

11 μέρες (10+1 μέρες ~ 9 Διαν/σεις)

 • 6 Ιουνίου
 • 1, 15 Αυγούστου

9 μέρες (8+1 μέρες ~ 7 Διαν/σεις)

 • 13 Ιουνίου

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X

Ημερομηνία

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με