Πανόραμα Πολωνίας - Μπρατισλάβα - Βελιγράδι

Γνωρίστε μοναδικά μέρη μέσα σε 11 ημέρες

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Νις, Βουδαπέστη, Κρακοβία,  Άουτζβιτς, Τσεστοχόβα, Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Μπρατισλάβα , Βελιγράδι, Σκόπια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ/ΣΕΡΒΙΑ: Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από Αθήνα για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή της Νις. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ/ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για το «Παρίσι της Ανατολής», την πανέμορφη Βουδαπέστη. Προσπερνώντας το Βελιγράδι – την πρωτεύουσα της Σερβίας – και το Νόβισαντ, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα γνωριμίας με την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Σύντομη περιήγηση στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και συνεχίζουμε για την ίσως πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ: Η πρωινή πανοραμική μας ξενάγηση στο «στολίδι της Πολωνίας» ξεκινά από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλιά υφασματαγορά Σουκεννίτσε, που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου, το μνημείο του ποιητή ‘Ανταμ Μιτσκιέβιτς με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του (που συμβολίζουν την πατρίδα, την επιστήμη, την αξία και την ποίηση) και τη γοτθική εκκλησία της Παναγίας με το φύλακα – τρομπετίστα στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των Γιαγκελόνων και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στο λόφο Βάβελ, πάνω από τον ποταμό Βιστούλα, με το Βασιλικό Πύργο και τη γοτθική μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών βασιλιάδων. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και αναχώρηση για τα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου. Η διαδρομή μας μέσα στα αλατωρυχεία – στα τρία από τα εννέα επίπεδα που είναι επισκέψιμα – περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους σε βάθος 64-135 μέτρων, δαιδαλώδεις στοές, σήραγγες, αγάλματα από αλάτι, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν Καθεδρικό ναό! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ: Σήμερα θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το ‘Αουσβιτς, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες του, μόλις 60 – 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το ‘Αουσβιτς περιελάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Συνεχίζουμε για την ιερή πόλη Τσεστοχόβα, τη «θρησκευτική πρωτεύουσα της χώρας», όπως επονομάζεται, με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας στο μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα. Η αγιογραφία αυτή χρονολογείται από το 14ο αιώνα, όμως ο θρύλος λέει την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας στη Ναζαρέτ. Μετά την επίσκεψη μας αναχωρούμε για τη Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Ξεκινάμε σήμερα την πανοραμική μας ξενάγηση από την παλιά πόλη, που μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Σιγισμούνδου, την πλατεία της Νίκης, το άγαλμα της Σειρήνας-σύμβολο της πόλης και το πανέμορφο πάρκο Λαζιένκι με το υπέροχο Παλάτι στο Νερό και το άγαλμα του Σοπέν στο εσωτερικό του. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Μνημείο της Εξέγερσης στο γκέτο της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ: Πρωινή αναχώρηση για το Βρότσλαβ. ‘Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά», μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια κατά μήκος του ποταμού Όντερ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ: Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. ‘Αφιξη στο ξενοδοχείο και χρόνος για περίπατο γνωριμίας με την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. ‘Αφιξη αργά το απόγευμα και σύντομη περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα του, όπως το Κάλεμεγκνταν, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης και την πλατεία Δημοκρατίας, μια από της πλατείες του κέντρου στην οποία βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΚΟΠΙΑ: Ολοκληρώνουμε την γνωριμία μας με την πόλη και αναχωρούμε για τα Σκόπια, όπου μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις των συνοριακών σταθμών, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ, ΣΚΟΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ: Πρωινή αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. ‘Αφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο σε Μονόκλινο
635 € 920 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Δέκα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (στη Σερβία 3*, 4*).
 • Ημιδιατροφή (10 πρωινά, 10 δείπνα).
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Αρχηγός – συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • Ό,τι αναγράφεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό κ.λ.π.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Ενδέχεται σε κάποιες αναχωρήσεις η διανυκτέρευση να γίνει στο Παρασίν ή το Κρούσεβατς αντί στη Νις.
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

11 ημέρες / 10 νύχτες
από 635€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 31 Ιουλίου
 • 14 Αυγούστου
 • 18 Σεπτεμβρίου

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X

Ημερομηνία

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με