Ρωσία

Στα βήματα των Τσάρων

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Για το πληρέστερο πρόγραμμα Ρωσίας, έχουμε προβλέψει 5 Ημέρες (4 Διαν/σεις) στην Αγία Πετρούπολη

 • Επισκεπτόμαστε την ακριβότερη κεχριμπαρένια αίθουσα σε ανάκτορο στον κόσμο (στα θερινά ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης)
 • Μαθαίνουμε την έννοια της Αγίας Λαύρας επισκεπτόμενοι τη Λαύρα του Αλεξάνδρου Νιέφσκυ
 • Βλέπουμε τους θησαυρούς του στέμματος εντός του θησαυροφυλακίου Άρμουρυ
 • Μαθαίνουμε για τα επιτεύγματα των πρωτοπόρων Κοσμοναυτών στο ομώνυμο μουσείο
 • Θαυμάζουμε τους καθεδρικούς ναούς Αγίου Ισαάκ, Παναγίας του Καζάν και Σωτήρος
 • Κάνουμε βόλτα στο Νέο Πάρκο Ζαρυάντι της Μόσχας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: Πτήση για Αγ. Πετρούπολη μέσω Μόσχας

Πτήση για Αγ. Πετρούπολη, μέσω Μόσχας. Τις πρώτες πληροφορίες για τη πόλη και το κέντρο της θα τις λάβετε από τον ελληνόφωνο ξεναγό σας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

2η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ξενάγηση πόλης, Επισκέψεις: ανακτόρων Ερμιτάζ, Φρουρίου Πέτρου & Παύλου, Καθεδρικού ναού Αγίου Ισαάκ, Παναγίας του Καζάν

Πρωινή επίσκεψη στο Ερμιτάζ (από την ελληνική λέξη ερημητήριο), για να δούμε σημαντικές αίθουσες των χειμερινών ανακτόρων, αλλά και σπουδαία εκθέματα και συλλογές μεγάλων δημιουργών στην μουσειακή πλευρά του. Ακολουθεί ξενάγηση της «Βενετίας του Βορρά», κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε  την πλατεία και τον ναό του Αγίου Ισαάκ, το «Βέλος» (το στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι), το Φρούριο των Πέτρου & Παύλου. Θα επισκεφθούμε επίσης τους τάφους της δυναστείας των Ρομανώφ και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν (μπροστά από τη γέφυρα των Γρυπών). Με το τέλος της ξενάγησης, μπορείτε προαιρετικά, να κάνετε μία ελληνόφωνη κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης με πλοιάριο τσάρτερ. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

3η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ημέρα ελεύθερη

Προβλέψαμε να περιλάβουμε στο πρόγραμμά μας μια ελεύθερη μέρα, για να μπορέσετε να ξεκουραστείτε ή να επισκεφθείτε σημεία της πόλης που θα σας ενδιέφεραν, όπως να πιείτε έναν καφέ στο Terrassa (πίσω από τον καθεδρικό της Παναγίας του Καζάν) με θέα όλη την πόλη. Να περπατήσετε στους θερινούς κήπους του Μ. Πέτρου (που παραδόθηκαν πριν από 3 χρόνια στο κοινό). Να κάνετε μία βόλτα στη λεωφόρο Νιέφσκυ για αγορές, δοκιμάζοντας και το παραδοσιακό πιροσκί ή να σας κάνουν το πορτραίτο σας οι διάσημοι ζωγράφοι με θέα τα κανάλια της πόλης και οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την «Νέα Ολλανδία», ένα νησί γεμάτο από εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και ότι μπορείτε να φανταστείτε στις εγκαταστάσεις ενός παλιού εργοστασίου που μετατράπηκε για να διασκεδάζει τον κόσμο κάθε ηλικίας. Το εστιατόριο Kuznya μεταμορφώνεται κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 για να υποδεχτεί σχήματα τζαζ μουσικής και κάθε Παρασκευή βράδυ για μουσικές βραδιές. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

Προαιρετικά, επισκεφθείτε μία από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, που στήνονται στις πλατείες της πόλης και αγοράστε αναμνηστικά στολίδια, πιείτε ζεστό κρασί και να κάντε πατινάζ στις οργανωμένες πίστες

4η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Λαύρα Αλέξανδρου Νιέφσκυ, Ανάκτορα και κήποι Παβλόφσκ/ Ανάκτορα Τσάρκογιε Σέλο(Πούσκιν)

Σήμερα επισκεπτόμαστε τη Λαύρα του Αλεξάνδρου Νιέφσκυ (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας, αλλά και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας – ηγέτης ολόκληρης της Ρωσίας σε μία δύσκολη περίοδο του ανατολικού σλαβικού κόσμου, κατάφερε το 1240 να κερδίσει τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα – εξού και το προσωνύμιο Νιέφσκι δηλ. του Νέβα). Ακολουθεί επίσκεψη στα ανάκτορα Παβλόφσκ, γνωστά σε εμάς τους έλληνες από τη γνωριμία του Βασιλιά Γεώργιου Α’, με τη πεντάμορφη Δούκισσα Όλγα, που προς τιμήν της με εισφορές από τη Ρωσία & Ελλάδα και σχέδια από τα ανάκτορα Πέτερχοφ… κατασκευάστηκε η θερινή κατοικία στο Τατόι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση

Τέλος, θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων του Τσάρκογιε Σέλο («χωριό του Τσάρου»), που από το 1937 έως τη δεκαετία του 1990 ονομαζόταν Πούσκιν. Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης είναι γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους, αλλά κυρίως για την Κεχριμπαρένια τους αίθουσα (την ακριβότερη αίθουσα στον κόσμο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Ακολουθεί επίσκεψη των κήπων των ανακτόρων και επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο.

5η ΜΕΡΑ: Υπερταχεία για Μόσχα-Μουσείο Κοσμοναυτών

Μετά το πρωινό, θα τακτοποιηθείτε στην υπερταχεία (Σαπσάν) για να απολαύσετε μία διαδρομή με τραίνο στην ενδοχώρα μέχρι το κέντρο της Μόσχας. Ο τοπικός σας συνοδός θα σας περιμένει στο σταθμό της Μόσχας. Ακολουθεί μία πρώτη γνωριμία της πόλης και επίσκεψη του μουσείου Αστροναυτικής ή Κοσμοναυτών, για να θαυμάσουμε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας, όπως και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα και Στρέλκα, που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα και έτσι άνοιξαν τον δρόμο και για τον άνθρωπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και δείπνο εντός του ξενοδοχείου

6η μέρα: Ξενάγηση Μόσχας: Πάρκο & αγορά Ιζμάιλοβο, Λίμνη των Κύκνων, Πάρκο της Νίκης,Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, Κόκκινη Πλατεία, Νέο Πάρκο Ζαρυάντι 

Μετά το πρωινό, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του πάρκου Ιζμάιλοβο (κάτι σαν το δικό μας μοναστηράκι). Εκεί μπορείτε να δείτε μία ξύλινη αναδόμηση της παλιάς Ρωσίας και μία αγορά για να κάνετε παζάρια στα λιτά ξύλινα μικρομάγαζα και να αγοράσετε σουβενίρ σε προνομιακές τιμές !

Συνεχίζουμε για την καθιερωμένη μας ξενάγηση της πόλης, που ξεκινά από την γέφυρα του Πατριάρχη και τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί στάση στον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα στην πόλη και την ομορφότερη από τις «Αδελφές του Στάλιν». Θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι και θα επισκεφθούμε το δημοφιλές πάρκο της Νίκης (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου) με τα 1418 του σιντριβάνια. Ακολουθεί η «Κόκκινη Πλατεία» (δηλαδή όμορφη), που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο νέο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαρυάντι, με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο.

7η μέρα: Ξενάγηση Μόσχας: Κήποι Αλέξανδρου, Κρεμλίνο, Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ,  Πεζόδρομος Αρμπάτ, Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro)

(Μετακινήσεις με το Metro). Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο «Στάρι Αρμπάτ», περιοχή που θυμίζει την δική μας Πλάκα, θα συνεχίσουμε με επίσκεψη των διάσημων σταθμών Metro, για να θαυμάσουμε τα «Κάτω Ανάκτορα του Λαού». Στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια θα δούμε τα σιντριβάνια με αγάλματα από τα παραμύθια του Πούσκιν, που διακοσμούν τους κήπους του Αλεξάνδρου. Στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τη σειρά μας για την είσοδο στο Κρεμλίνο, θα δούμε το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τους ναούς της στέψης και ταφής των τσάρων (εντός του Κρεμλίνου). Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το Μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών.  Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

Στον ελεύθερο χρόνο σας, διασκεδάστε στο υπέροχο παγοδρόμιο με φόντο την κόκκινη πλατεία, κάντε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας με παραδοσιακά προϊόντα και ρώσικες καλλιτεχνίες και δοκιμάστε ένα κρασί στο ιστορικό Πούσκιν καφέ.

8η μέρα: Πτήση Μόσχα -Αθήνα

Χαλαρό πρωινό, μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής

Υπάρχει μία επιπλέον νύχτα στη Μόσχα με ελεύθερο πρόγραμμα, για όσους ακολουθήσουν την αναχώρηση της 24/12 και έτσι η επιστροφή γίνεται την επόμενη ημέρα το απόγευμα

ΤΙΜΕΣ

Ημέρες Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο Επιβάρυνση μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών σε δωμάτιο με 2 ενήλικες
26/12-2/1

Σε πτήσεις Aegean & εσωτερικό δρομολόγιο με υπερταχεία

8ήμερο 780 + 370 650
24/12-1/1

Σε πτήσεις Aeroflot & εσωτερικό δρομολόγιο αεροπορικό

9ήμερο 920 +410 750
3-10/1 8ήμερο 820 + 370 690
9/3 & 30/3 8ήμερο 690 + 330 580
Μόσχα 28/12-1/1 & 3/1 5ήμερο 590 + 190 490

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά με Aegean (αναχ/ση 26/12) & Aeroflot (24/12 με εσωτερικές πτήσεις)
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια
 • Σύνδεση των δύο πόλεων με υπερταχεία (στο πρόγραμμα 26/12)
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται
 • 3 διανυκτερεύσεις (για το πρόγραμμα της 26/12) και 4 διανυκτερεύσεις (για το πρόγραμμα της 24/12) στο ξενοδοχείο Borodino 4*+ ή αντίστοιχο στη Μόσχα
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Sokos Olympia Garden 4* ή αντίστοιχο στην Αγ. Πετρούπολη
 • Τοπικός ξεναγός με χρέη συνοδού σε κάθε πόλη
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά)
 • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόρους αεροδρομίων, επίναυλα καυσίμων
 • Κόστος Βίζας(6 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Η αναχώρηση της 24/12 πετάει με την Aeroflot και το πρόγραμμα είναι 9 ήμερο με μία επιπλέον νύχτα στη Μόσχα (με ελεύθερο πρόγραμμα)
 • Υπάρχει δυνατότητα επιλογής 5ήμερου προγράμματος στη Μόσχα την 28/12 , 3/1 & 9/3
 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά (όπως αναφέρεται στις αναχωρήσεις) ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
 • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
 • Η παραπάνω τιμή ισχύει με έγκυρη κράτηση 40 ημερών πριν την αναχώρηση
 • Απαραίτητο διαβατήριο, που να μη λήγει 6 μήνες μετά το τέλος του ταξιδιού, να είναι υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του, αίτηση συμπληρωμένη και μία φωτογραφία έγχρωμη σε άσπρο φόντο (αυστηρά 3,5×4,5)

5 ημέρες / 4 νύχτες
από 590€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 24 Δεκεμβρίου (9ήμερο)
  26 Δεκεμβρίου  (8ήμερο)
 • 3 Ιανουαρίου (8ήμερο)
 • 9 Μαρτίου (8ήμερο-Μάσλενιτσα)
 • 25 Απριλίου (9ήμερο)
  26 Απριλίου (6ήμερο)

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X