Ρωσία, 9 ημέρες

Στα βήματα των Τσάρων

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Μόσχα, Αγία Πετρούπολη,  Σέργκιεβ Πασάντ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Αθήνα – Μόσχα 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και βραδινή απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN AIRLINES για την πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Μόσχα.    

2η μέρα: Μόσχα  Ξενάγηση ~ Λόφος Σπουργιτιών, Λίμνη των Κύκνων, Πάρκο της Νίκης, Κόκκινη Πλατεία, Γκουμ, Πάρκο Ζαράντιε, Καθεδρικός του Σωτήρος

Πολύ πρωινή άφιξη στη Μόσχα. Ακολουθεί έλεγχος διαβατηρίων, μεταφορά στο ξενοδοχείο, παραλαβή δωματίων και ξεκούραση. Μετά το πρωινό μας ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το δημοφιλές πάρκο της Νίκης, θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και την ομορφότερη από τις «Αδελφές του Στάλιν» από τον λόφο των Σπουργιτιών και θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων και την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι, την οποία θα δούμε εξωτερικά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην ιστορική «Κόκκινη Πλατεία», που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το περίφημο  πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαράντιε (Zaradie), με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα: Μόσχα, Ξενάγηση ~ Κρεμλίνο, Θησαυροφυλάκιο, Πεζόδρομος Αρμπάτ, Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro)

Η σημερινή ξενάγηση της πόλης ξεκινά από το Κρεμλίνο, όπου θα δούμε τους ναούς της Στέψης και Ταφής των τσάρων, καθώς και το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο με τους θησαυρούς του στέμματος. Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος και θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο «Στάρι Αρμπάτ», μια περιοχή που μοιάζει με την δική μας Πλάκα. Τέλος, θα επισκεφθούμε τους περίφημους σταθμούς του Metro για να θαυμάσουμε τα «Κάτω Ανάκτορα του Λαού». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα: Μόσχα – Σέργκιεβ Ποσάντ – Μόσχα, ΠάρκοVDNKH, Μουσείο Κοσμοναυτών

Ακολουθώντας μία διαδρομή 70 χιλιομέτρων, θα διασχίσουμε όμορφα εξοχικά τοπία και θα περάσουμε από χωριά με πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια, που θυμίζουν την «Παλιά Ρωσία». Άφιξη στο «Βατικανό» της Ορθόδοξης Ρωσίας, το Σέργκιεβ Ποσάντ, μία από τις πόλεις Χρυσού Δακτυλίου. Η περιοχή, λόγω της θρησκευτικής της αξίας, έλκει προσκυνητές από ολόκληρη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι μονές και τα ιερά προσκυνήματα επαναλειτούργησαν μετά την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος. Η Λαύρα της Αγίας Τριάδος λειτουργεί πλέον, όπως και κατά την περίοδο του οσίου Σεργίου του Θαυματουργού. Στο θησαυροφυλάκιό της υπάρχουν πολλά ιερά δώρα από όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία (οστά των νεογέννητων που είχε σφάξει ο Ηρώδης, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και άλλα πολλά). Χρόνος ελεύθερος στα ξύλινα μικρομάγαζα της περιοχής, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αναμνηστικά και φυσικά την διάσημη κούκλα Ματρυόσκα – η πόλη ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρά της, αφού για αιώνες βρίσκεται εδώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο παιχνιδιών της χώρας. Επιστροφή στη Μόσχα και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μουσείο Αστροναυτικής ή Κοσμοναυτών, για να θαυμάσουμε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας, καθώς και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα και Στρέλκα που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για τον άνθρωπο. Ακολουθεί επίσκεψη στο διάσημο πάρκο VDNKH (Βεντενκχά). Μία εξαιρετική αναφορά στο Σοσιαλιστικό παρελθόν της Ρωσίας, με αναλυτική προσέγγιση μνημείων από κάθε χώρα που υπήρξε μέλος της Κοινοπολιτείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μόσχα – Υπερταχεία για Αγία Πετρούπολη, Κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας, θα επιβιβαστούμε στην υπερταχεία και θα απολαύσουμε μία διαδρομή στην ενδοχώρα με προορισμό την «Βενετία του βορρά» την Αγία Πετρούπολη. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της πανέμορφης πόλης κάνοντας Κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης – Δώρο του Γραφείου μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στην υπέροχη πόλη. Δοκιμάστε έναν καφέ στο Terrassa (πίσω από τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν) με θέα σε ολόκληρη την πόλη ή στο βιβλιοπωλείο Σίνγκερ με θέα προς την Παναγία του Καζάν. Επισκεφθείτε τους θερινούς κήπους του Μεγάλου Πέτρου (που ανακατασκευάστηκαν με βάση τα πρωτότυπα σχέδια της περιόδου του Μεγάλου Πέτρου – είσοδος δωρεάν). Εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε το τοπίο και να φωτογραφηθείτε, όπως πολλά νεόνυμφα ζευγάρια, μπροστά από τα εμπνευσμένα από το δωδεκάθεό μας αγάλματα, αλλά και να πιείτε ένα ρόφημα σε κάποιο από τα ξύλινα περίπτερα, που κάποτε χρησίμευαν ως χώροι φιλοξενίας των ζώων των ανακτόρων. Κάντε μία βόλτα στο Κανάλι των Γρυπών κοντά στον ναό του Ρέοντος Αίματος και παζαρέψτε τα σουβενίρ που διαθέτουν τα μικρά ξύλινα περίπτερα. Δοκιμάσετε το διάσημο πιροσκί στα καταστήματα Stolle και πιείτε τον καφέ σας στο εκκεντρικό Αγκλετέρε, που βρίσκεται στη γωνία του Καθεδρικού ναού του Αγίου Ισαάκ. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ξενάγηση πόλης, Καθεδρικοί ναοί Αγίου Ισαάκ και Ρέοντος Αίματος

Τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος είναι αυτή η πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα «το παράθυρο της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο». Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε το «Βέλος» (το στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι) και την πλατεία του Αγίου Ισαάκ. Θα επισκεφθούμε επίσης τον μεγαλύτερο ναό της πόλης και έναν από τους μεγαλύτερους του κόσμου, τον Καθεδρικό του Αγίου Ισαάκ Δαλματίας, που επηρέασε ως αρχιτεκτονικό πρότυπο την κατασκευή του Καπιτωλίου της Ουάσινγκτον. Ο ναός κτιζόταν επί σαράντα χρόνια (από το 1818) σε σχέδια του γάλλου Αυγούστου Ντε Μονφεράν και με εντολή του τσάρου Αλέξανδρου Α΄ πάνω στον υπάρχοντα μικρό ξύλινο ναό του Μεγάλου Πέτρου (ο οποίος τον θεωρούσε προστάτη-άγιό του). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον πιο όμορφο ναό της πόλης, τον περίφημο ναό του Ρέοντος Αίματος, ο οποίος κατασκευάστηκε στο σημείο όπου ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄ τραυματίστηκε θανάσιμα τον Μάρτιο του 1881. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κτίρια της πόλης, τα οποία είναι είτε νεοκλασικά είτε μπαρόκ, ο συγκεκριμένος ναός παραπέμπει σε μεσαιωνική ρωσική αρχιτεκτονική. Το εσωτερικό του κοσμούν εντυπωσιακές ψηφιδωτές αγιογραφίες – για πολλούς θεωρείται ο πιο όμορφος ορθόδοξος Χριστιανικός ναός του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ανάκτορα Ερμιτάζ, Κήποι Ανακτόρων Πέτερχοφ

Πρωινή επίσκεψη στο Ερμιτάζ (από την ελληνική λέξη ερημητήριο), για να δούμε σημαντικές αίθουσες των Χειμερινών Ανακτόρων, αλλά και σπουδαία εκθέματα και συλλογές μεγάλων δημιουργών στην μουσειακή πλευρά του. Ακολουθεί επίσκεψη στους φημισμένους κήπους των Ανακτόρων Πέτερχοφ με τα περίφημα σιντριβάνια, όπως την μεγαλοπρεπή κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα και δράκοντες, την κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, τις δίδυμες κρήνες της Εύας και του Αδάμ και την κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ανάκτορα Τσάρκογιε Σέλο/Πούσκιν – Φρούριο Πέτρου & Παύλου – Πτήση για Αθήνα

Πρωινή επίσκεψη στο σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων του Τσάρκογιε Σέλο («χωριό του Τσάρου»), που από το 1937 έως τη δεκαετία του 1990 ονομαζόταν Πούσκιν. Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης είναι γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους, αλλά κυρίως για την Κεχριμπαρένια τους αίθουσα (την ακριβότερη αίθουσα στον κόσμο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Επίσκεψη στους κήπους των ανακτόρων και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου, που περιλαμβάνει και είσοδο στον ομώνυμο ναό με τους τάφους της δυναστείας των Ρομανώφ. Μετά το τέλος της ξενάγησης αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην βραδινή πτήση για την Αθήνα.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

ΤΙΜΕΣ

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

979

3ο άτομο έως 12 ετών

840

Μονόκλινο

1300

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
 • Υπερταχεία Μόσχα-Αγία Πετρούπολη
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Μόσχα
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Αγία Πετρούπολη
 • Early check-in στο ξενοδοχείο στην Μόσχα
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά)
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, κόστος βίζας (7 εργάσιμες), ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: € 520

ΠΤΗΣΕΙΣ

Οι πτήσεις μας

1η μέρα

Α3 882

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

23:30 – 02:50

9η μέρα

Α3 883

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
– ΑΘΗΝΑ

03:40 – 07:05

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Για το πληρέστερο 9ήμερο πρόγραμμα της Ρωσίας έχουμε προβλέψει:

 • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
 • Υπερταχεία ΜόσχαΑγία Πετρούπολη
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Μόσχα και Early Check-in
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Αγία Πετρούπολη
 • Βλέπουμε τους θησαυρούς του στέμματος στο θησαυροφυλάκιο εντός του Κρεμλίνου της Μόσχας
 • Κάνουμε βόλτα στο πάρκο Ζαρυάντι της Μόσχας και επισκεπτόμαστε το διάσημο πάρκο VDNKH
 • Μαθαίνουμε για τα επιτεύγματα των πρωτοπόρων Κοσμοναυτών στο ομώνυμο μουσείο
 • Επισκεπτόμαστε την πόλη του Χρυσού Δακτυλίου Σέργκιεβ Πασάντ, το «Βατικανό της Ρωσίας»
 • Επισκεπτόμαστε την ακριβότερη Κεχριμπαρένια Αίθουσα σε ανάκτορο στον κόσμο (στα θερινά ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης)
 • Θαυμάζουμε τους υπέρλαμπρους κήπους των θερινών ανακτόρων του Μεγάλου Πέτρου
 • Αντικρίζουμε σπουδαία εκθέματα και συλλογές μεγάλων δημιουργών στο Ερμιτάζ
 • Απολαμβάνουμε Κρουαζιέρα στα κανάλια της Αγίας Πετρούπολης
 • Θαυμάζουμε τους Καθεδρικούς ναούς του Αγίου Ισαάκ και του Ρέοντος Αίματος στην Αγία Πετρούπολη και του Σωτήρος στη Μόσχα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία
 • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

Βίζα Ρωσίας:Απαιτείται διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ (μετά το τέλος του ταξιδιού), υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του με δύο σελίδες τουλάχιστον κενές, αίτηση συμπληρωμένη, καθώς και μια Έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 3,5×4,5 εκ. σε φωτεινό φόντο, με σαφή απεικόνιση του προσώπου ανφάς, χωρίς γυαλιά με σκοτεινούς φακούς και χωρίς κάλυμμα κεφαλής (με εξαίρεση τους πολίτες, οι οποίοι για εθνικούς ή θρησκευτικούς λόγους απεικονίζονται με κάλυμμα κεφαλής και στη φωτογραφία του διαβατηρίου τους. 

Οι ανωτέρω εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για το διάστημα 28/02/2021-28/02/2022, με το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO υπ’ αριθμ. 2073269757 & INTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

 1. Απώλεια Ζωής από ατύχημα 40.000€
 2. Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα 10.000€ & Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % X 10.000€.
 3. Ιατροφαρμακευτικές εξωνοσοκομειακές δαπάνες από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.
 4. Νοσοκομειακά έξοδα από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

5α. Έξοδα αποστολής φαρμάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα προμηθευτεί τοπικά.

5β. Βοήθημα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

 1. Έξοδα επαναπατρισμού συνεπεία τραυματισμού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθμού συγγένειας (έως ένα άτομο) αν απαιτηθεί.
 2. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην οργανωμένη εκδρομή με Group, λόγω τραυματισμού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόμου έως Β΄ βαθμού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή Δημόσιο Νοσοκομείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζημιώσεις με βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς).
 3. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θανάτου σε μέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη.
 4. Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από οξεία ασθένεια ή ατύχημα (έως 30 ημέρες) κατ’ άτομο 100€.
 5. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαμονής-μεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.
 6. Απώλεια Αποσκευών από δημόσιο μεταφορικό μέσο.

Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€.

Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

 1. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.
 2. Έξοδα για νομική υποστήριξη έως 3.000€.
 3. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).
 4. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€.
 5. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωματικές Βλάβες / Υλικές Ζημίες / Ομαδικό Ατύχημα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατομικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιμοκατάλογος, με τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές.

 

 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1α. Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής:

– Έξοδα επαναπατρισμού μόνον από ατύχημα ή θάνατο.

– Απώλεια αποσκευών.

– Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.

– Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.

– Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

– Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην εκδρομή λόγω θανάτου ή σοβαρού συμβάντος σε Β΄ βαθμού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συμβάν αφορά τον ίδιο.

– Θάνατος από ατύχημα.

– Μόνιμη Ολική ανικανότητα από ατύχημα.

– Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά άτομο.

 1. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχημα και που δεν προϋπήρχε και εμφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.
 2. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή με την προσκόμιση νοσοκομειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.
 3. Για τις παροχές εξωνοσοκομειακών & νοσοκομειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισμού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.
 4. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τρομοκρατικές ενέργειες μόνο για τα νοσοκομειακά-εξωνοσοκομειακά έξοδα και επαναπατρισμό.
 5. Ως προϋποθέσεις για την αποζημίωση από αίτια σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

– Νοσηλεία σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο κατ’ ελάχιστο για μία διανυκτέρευση.

– One Day Clinic-One Day Surgery – Αυθημερόν νοσηλεία για επεμβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκομείο.

– Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκομείου.

– Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 30η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης έως την ημέρα αναχώρησης.

– Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζημιώσεως, απαιτήσεις με γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

 1. Για την αντιμετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούμε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας», η οποία ωστόσο είναι προαιρετική.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες μια προαιρετική ασφάλιση με τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυμούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, αποσκευών κτλ., δεδομένου ότι οι διεθνείς συμβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των μεταφορέων, την οποία μπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία μας με κόστος ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς.

9 ημέρες
από 979€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 22, 29 Ιουλίου
 • 05, 12, 19, 26 Αυγούστου

Φαβιέρου 16, 34100 Χαλκίδα | Τηλέφωνα Κρατήσεων: 22210-86900 & 85650 | Φαξ: 22210-85795
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: Δευ-Τετ-Σαβ: 09:00 – 14:00, Τρι-Πεμ-Παρ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30

X

Ημερομηνία

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με